/ iStock/Getty Images
По данни на РЗИ - Видин, след обработка на получени от Националната референтна лаборатория протоколи, 33-ма от област Видин са излекувани от COVID-19, съобщават от областна администрация. Сред тях има две медицински лица от МБАЛ "Света Петка" Видин, трима служители и осем потребители от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, и четирима домуващи от Дома за стари хора в село Гара Орешец. С тях общият брой на излекуваните в област Видин е 117 души.

За последното денонощие има регистриран един случай на заразен с коронавирус в област Видин - мъж на 44 години от Видин. Той е от непедагогическия персонал с функции по поддръжка на една от изследваните детски градини от общината. Поставен е под домашна карантина и са установени контактните му лица.

Двете починали лица, съобщени сутринта от Националния оперативен Щаб, са били с отрицателни резултати за заразени с COVID-19 към момента на настъпване на леталния изход. До днес потвърдените случаи на коронавирус в област Видин са 185, като 45 от тях са медицински служители. Деветнадесет души с положителни резултати за COVID-19, са починали. Излекуваните са 117, като 39 от тях са медицински специалисти.