/ iStock/Getty Images
Специализирана операция за противодействие на битовата престъпност и профилактиране на активния криминален контингент е проведена на 24 ноември на територията на видинския кв. „Нов път“, съобщиха от полицията.

В акцията са участвали служители на криминална и икономическа полиция от ОД на МВР, сектор „Пътна полиция“, Районно управление-Видин, участък „Нов път”, ГДЖСОБТ и ГДНП.

След акция: Разбиха голяма наркооранжерия в Дряновско (СНИМКИ)

В хода ѝ са образувани девет досъдебни производства и пет предварителни проверки; седем са задържани за срок до 24 часа.

При проверки на частни адреси в квартала криминалисти иззели нерегистрирана по надлежния ред пневматична пушка,12 кубика дърва без контролна горска марка, регистрационна табела от МПС - обявена за международно издирване, 12 кг нарязан тютюн и 360 къса цигари без бандерол.

Проверени са 208 моторни превозни средства и 415 души - от тях 22 криминално проявени. За констатираните нарушения съставили 19 акта и 30 фиша - по Закона за движението по пътищата, Закона за българските лични документи и Кодекса за застраховането.

Изготвени са 19 протокола, две заповеди за прилагане на принудителна административна мярка връчени са 16 електронни фиша.