/ БТА
Опашката от чакащи тежкотоварни автомобили в посока „Дунав мост 2“ при Видин, около 15:30 часа достигна близо 15 километра.

"Последните автомобили са на международен път Е-79 в района град Дунавци, пред входа на Видин. От там до трасето, водещо до подходите на моста, се налага шофьорите на товарните автомобили да чакат повече от 18:00-20:00 часа", каза зветан Илиев, пътуващ с товар от Пловдив към Унгария.

Той и колегите му се оплакват, че на пътя няма никакви условия за толкова дълги престои, няма тоалетни, място за изхвърляне на боклука, места за хранене. По това трасе единствените места с уредени паркинги са само две - пред входа на Видин и край бензиностанция, но те са с малко места и са недостатъчни, коментира още Илиев.

Километрични опашки към „Дунав мост 2" (СНИМКИ)

По спешност във Видин на работно посещение във връзка с опашките и интензивния тежкотоварен трафик пристигна заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов, съобщиха от Областната администрация.

БТА

Зам.-министърът  и областният управител на Видин Огнян Асенов направиха обход на околовръстният път на Видин в посока „Дунав мост 2“ Видин-Калафат. Двамата посетиха Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“, където се срещнаха с ръководството на смесеното българо-румънско дружество „Дунав мост Видин - Калафат" АД, с директора на Областната дирекция на МВР и началника на Граничния полицейски участък (ГПУ).

БТА

На срещата бяха обсъдени възможностите за облекчаване на трафика, конкретни мерки и допустими варианти за извеждане на част от дейностите извън зоната на пункта, с цел увеличаване капацитета на преминаване през ГКПП, уточняват от Областната администрация.

БТА

Христо Монев, председател на Надзорния съвет на „Дунав мост Видин - Калафат" АД  информира, че предстои провеждането на процедури за обособяване на буферен паркинг преди подхода към мостовото съоръжение, с площ от около 100 декара.

По думите му се очаква функционирането на подобен паркинг съществено да допринесе за облекчаване на преминаването през граничния пункт, съобщиха още от Областната администрация.
Ирена Данаилова, БТА