/ ThinkStock/Getty Images
Със званието "Почетен гражданин на град Видин и на общината" удостоиха четирима заслужили жители на града, съобщиха от Общината.

Почетния знак бе връчен на тържественото заседание на Общинския съвет по случай духовния празник Димитровден. С почетното звание посмъртно бе удостоен митрополит Кирил Видински (1833-1914 г.).

Занаятчийски базар във Видин

Дядо Кирил е останал в историята и в народната памет като духовен и обществен водач, най-голям дарител и радетел за възраждане на Българската православна църква, Видинска епархия и Видинския край. Званието му получи видинският митрополит Даниил.

Високото отличие получи и съсобственикът на "Бонония Естейт" Ивайло Йотов - винопроизводител, инвестирал в района на Златорожието.Създадената от него и баща му изба произвежда марки вина, прославящи Видин като винарски район.

Със званието "Почетен гражданин на град Видин и общината" бе удостоен и д-р Тодор Вълов. Освен доказал се лекар специалист "Уши-нос-гърло", д-р Вълов е и активен общественик с ясно изразена гражданска позиция.

За "Почетен гражданин на град Видин и общината" бе обявен и Нинко Заяков - етнограф, радетел и изследовател на местния фолклор, народното творчество и традиции.