Звено за услуги ще работи към Домашния социален патронаж във В. Търново
Звено за услуги ще работи към Домашния социален патронаж във В. Търново / Дарик нюз, архив

27 домашни санитари и трима социални асистенти ще бъдат наети по трудов договор в Звено за услуги към Домашния патронаж в община Велико Търново. Разкриването на структурата е по проект „За по-добър живот" на ОП „Развитие на човешките ресурси", който е настойност 198 228 лв. съобщи директорът на дирекция „Социални дейности и здравеопазване" Росица Димитрова.

Минимум 80 души в неравностойно социално положение, сред които и деца с трайни увреждания ще получават услугата „Помощ в дома" в продължение на една година. Ползвателите са от Велико Търново, Килифарево, Дебелец, Ресен, Пчелище и Ново село. За грижите те ще заплащат потребителска такса по методика, утвърдена от Великотърновския общински съвет. При доходи до 390 лв. таксата е в размер от 30 до 60 стотинки, а над 390 лв. - цената на услугата е по 2 лв. на час. 

Хората, които ще работят трябва да са безработни, да не са придобили право на пенсия, да не са осъждани, да са физически и психически здрави. Документи за кандидатстване ще се приемат от 1 до 31 март в стая 218 А в Общината. Очаква се  да приключи до 30 април 2014 г.