зов за помощ
зов за помощ / netinfo
13-годишната Никол Георгиева от Велико Търново е с тумор на тазобедрената става, а клиника в Турция дава шанс за излекуването й.

Момичето започва своята най-голяма битка в живота, а заветната победа е спасението й от болестта Сарком на Юинг. Тя може да пребори туморното образувание чрез терапия в специализирана онкологична клиника в Истанбул, но сумата за лечението й е непосилна за семейството – 165 000 евро.

Родителите на Никол започват кампания за събиране на средства, за да може дъщеря им да продължи да ходи с връсниците си на училище, да спортува, да танцува и да озарява всички около себе си. Техни близки и приятели също апелират за помощ в социалните мрежи. След месец Никол ще отпразнува 14-я си рожден ден, но за разлика от останалите младежи на нейната възраст, които си поръчват смартфони, таблети, дрехи, почивки и др, нейното единственото й желание е да оздравее.

В момента семейството е в София и Никол е преминала през първата си химиотерапия. Жизнените й показатели рязко са спаднали, хемоглобинът й е понижен и лекарите се опитват да я стабилизират.  Направени са и кръвопреливания.  Предстои да бъдат попададени документи за кандидатстване във Фонда за лечение на деца, след като семейството се прибере във Велико Търново. Лекарите в България са категорични, че лечението на Никол трябва да започне възможно най-бързо и няма време за губене.

Във фейсбук вече е направена страница – базар, в която също се набират средства чрез продажбата на лични вещи. Тя носи името „Надежда за Никол- Благотворителен Базар“ и всеки може да продаде или купи даден артикул, като преведене обявената цена по сметката на детето. В неделя пък любителите на високите скорости ще проведат автомобилно шоу на полигона, което да набере средства за лечението на момичето. Всички желаещи могат да присъстват на полигона от 13:00 часа и да пуснат сума в дарителницата. Близките на семейството апелират към големите хранителни магазини да поставят кутии за дарения.


Дарителската сметка на Никол Йорданова Георгиева е:
IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34
BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк : UNCRBGSF.
PAY PAL: nadq_2009@abv.bg