ЗОКИ обра годишните награди на Българската танцова федерация
ЗОКИ обра годишните награди на Българската танцова федерация / netinfo

Десетгодишната Елизабет Маринова е избрана за най-добър състезател на 2012 година при децата на Българската федерация по танци, съобщи треньорката и Зорица Радловска. Ученичката в ОУ "Бачо Киро" са занимава със спортни танци от седем години във великотърновския клуб "ЗОКИ". През миналата година тя записа множество престижни класирания, включително и в международни турнири.

Спортен клуб "ЗОКИ" е носител на купите за най- успешно творческо развитие и за най- добре организирано състезание у нас през 2012 г. Второто отличие е за домакинството на Първата танцова спартакиада "Търновска царица", която събра почти 1000 участника в ДКС "Васил Левски". За съдействието си Община В. Търново е наградена, като Партньор на годината на Българската федерация по танци. Самата Зорица Радловски пък получавава приза за организатор на годината.

В момента танцьорите от старата столица се подготвят за първото си участие на Европейски шампионат, информира още Зорица Радловска. На 22 февруари за Букурещ ще замине група от 50 души- състезатели и придружители. „Шампионатът е много важен за нас, защото освен че ни е дебютен дава и квоти за участие на Световно през месец май в Хърватска", коментира Зорица Радловска. Тя е уверена в качествата  на своите състезатели и се надява поне на няколко призови класирания в румънската столица.