полиция
полиция / Дарик Враца
Служители на полицейското управление в Горна Оряховица са предприели разследващи действия, след сигнал от местната болница. Вчера в 18,20 ч. в полицейското управление е получен сигнал за приета за лечение 34-годишна жена от същия град. След преглед е установено, че тя е родила същия ден.

От проведените първоначални действия по разследването, пред хранителен магазин в града е установен съпругът на родилката – 34-годишния Х. П., а в багажното отделение на семейния им автомобил криминалистите се натъкнали на безжизненото тяло на новородено момченце.

Откритото мъртво новородено в Горна Оряховица е било удушено

Според първоначалната информация, жената е родила в парк в железничарския град, където е намерена с обилен кръвоизлив. На местопроизшествието е извършен оглед, в присъствието на съдебен лекар. Тялото на бебето е откарано за аутопсия във великотърновската болница. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 120 от НК, под наблюдението на Районна прокуратура – Г. Оряховица.  Работата по изясняване на случая продължава.

Във връзка с инцидента с родилката и намереното мъртво бебе от горнооряховската болница съобщиха, че 35-годишната В.П. е била приета в АГО- отделението на МБАЛ "Свети Иван Рилски" в Горна Оряховица на 12 октомври в 18.10 часа чрез Спешна помощ с обилен кръвоизлив.

Полицията в Горна Оряховица разследва случай с мъртво новородено

Приета e от дежурния лекар д-р Димитринка Димитрова, която се усъмнява, че става въпрос за раждане на доносено дете извън болничното заведение. Въпреки, че пациентката е отричала да има бременност и не е пожелала да бъде настанена в болницата, след изследване с ехограф, са открити остатъци от плацента.

След това е извършен преглед, при което е открита и пъпната връв на новорденото в жената. Извършена е т.нар. ревизия- почистване на родилката, и веднага са сигнализирани органите на реда от Районното управление на полицията в Горна Оряховица. На място са притсигнали полицаи, прокурор и съдебен лекар. В рамките на лечебното заведение не е установено бебе.

Към момента, 35-годишната жена е настанена в Акушеро- гинекологичното отделение за набюдение. По думите на д-р Димитрова, състоянието й е стабилно като след нормално раждане.