Затварят улици заради парламентарните избори
Затварят улици заради парламентарните избори / DarikNews.bg

Във връзка с подготовката и провеждането на парламентарните избори, със заповед  на кмета на Велико Търново Даниел Панов се въвежда временна организация на движението в града, съобщават от полицията.

На 11 май (събота) се затваря за движение на автомобили ул."Васил Левски" в  участъка  от студентски стол №2 до  сградата  на  Община Велико Търново за времето от 8:00 ч. до 18:00 ч. Същият участък остава затворен и на 12 май (неделя) от 18,30 ч. до приключване на процедурните действия по изборите.

За осигуряване на безпрепятствен достъп до Областна администрация на превозните средства, осигуряващи транспортиране на членовете на СИК до РИК, затварят се за движение и паркиране на моторни превозни средства от 8,00 ч. на 12 май (неделя) до 18,00 ч. (или до приключване на процеса на отчитане на изборните резултати) на 13 май (понеделник), пътната алея от ул."Ал. Стамболийски" до северния вход на сградата на Областната управа.

Забранява се движението и паркирането на автомобили на паркинга пред сградата на Областната управа, включително и паркинга прилежащ към сградата на Пети корпус на ВТУ. Забранява се спирането и паркирането по ул."Христо Ботев" в участъка от временната връзка към Областната управа до края на „Арката"- пешеходния вход-изход към територията на старото военно училище. Забранено ще бъде и спирането и паркирането на паркинга на площад „Марно поле" (територията източно от Летния театър).