Започват приемните изпити в Спортното училище
Започват приемните изпити в Спортното училище / DarikNews.bg, архив

От днес започват приемните изпити в Спортното училище "Г. С. Раковски" във Велико Търново. За 20 и 21 август са насрочени изпитите по футбол, лека атлетика и спортна стрелба.

Футболистите трябва да се съберат на северния вход на стадион "Ивайло", а лекоатлетите - на закритата писта. Кандидатите за спортна стрелба са разпределени в залата по спортна стрелба на стадиона.

Проверките по всички спортове са по два дни и започват в 9,00 часа.  Изключение правят само тестовете за бъдещите състезатели по конен спорт. Техните изпити са на конната база в Арбанаси на 21 и 22 август от 10,00 ч.

На 23 и 24 август са тестовете по бадминтон - в двора на Професионалната гимназия по електроника „А.С.Попов", по баскетбол - в залата по баскетбол и по хандбал - на северния вход на стадиона.

Изпитите по карате са на 24 и 25 август. В тези два дни ще бъдат препитвани и състезателите по борба свободен стил и по спортна гимнастика. Те се провеждат в съответните зали по тези спортове на стадион „Ивайло".

Резултатите от изпитите ще излизат два дни след провеждането им, след което започва да тече записването на приетите ученици. За място в Спортно училище кандидатстват 110 деца. Държавният план прием е за 10 вида спорт в четири паралелки - пети, шести, седми и осми клас.