Започва плащането на местни данъци и такси
Започва плащането на местни данъци и такси / netinfo
От днес стартира кампанията за плащане на местните данъци и такси за 2007 год.
2,4 промила върху данъчната оценка е такса “Битови отпадъци” за жилищни и вилни имоти на граждани и за жилища на юридически лица и търговци във Велико Търново. Срокът за плащане на първата вноска на такса битови отпадъци и данък недвижими имоти е до 30 април. Всеки заплатил до 30 април дължимите суми в пълен размер ще ползва 5% отстъпка.
От заплащане на данък превозно средство се освобождават само онези собственици, които представят удостоверение за предаването му в центрове за разкомплектоване.
Собствениците на имоти, които до края на 2006 год. са депозирали декларация, че няма да ползват имотите си целогодишно, ще заплащат през 2007 год. 35% от пълния размер на таксата. Администрацията ще извършва проверки за това дали имота, освободен от този вид данък, се използва. Ако бъде установено, че даденото жилище се обитава, лицето ще трябва да заплати дължимата сума за такса битови отпадъци.
Всички притежатели на кучета следва да подадат декларация в отдел “Приходи от местни данъци и такси” при Община Велико Търново и да декларират за облагане домашните си любимци. Таксата се заплаща ежегодно до 31 март. Ако кучето се придобие през тази година, декларацията се подава в 3-месечен срок от датата на придобиване. Размерът на таксата до края на годината е пропорционален на оставащите месеци.