Започва есенният етап на Движи се и победи
Започва есенният етап на Движи се и победи / netinfo
Есенният етап от кампанията “Движи се и победи” стартира в събота и ще продължи до 18 октомври като ще премине по три туристически маршрута. Съорганизатори са община Велико Търново, Общинският съвет на Старата столица, Младежкия дом, Туристическо дружество “Трапезица- 1902”, регионалната хигиенна инспекция, общините Горна Оряховица и Лясковец, които съвместно осигуряват бюджета от 3500 лева на кампанията.
Участниците ще трябва да преодолеят туристически маршрути до Ксилифор, хижа “Божур” и село Арбанаси. Кампанията ще бъде открита със спортно- туристически празник на Ксилифор. За първи път ще бъде организирано тролей над езерото с дължина на въжето 70 метра. Състезателната програма на 27 септември включва още преодоляване на центрове на предизвикателството, щафетна надпревара, шахматен турнир, волейбол и стрелба с лък.
Демонстрация по новия полигон за крос- кънтри ще направят планинските колоездачи от великотърновския клуб “Горгона”.
Голямата награда на “Движи се и победи есен- 2008” е велосипед и ще бъде изтеглена чрез жребий между всички участници, преодолели и трите маршрута. Организаторите ще раздадат шест награди за различните възрастови групи и четири специални награди за най-малък участник, най- възрастен участник, семейство и непушач, навършил 18 години. Ще бъде присъдена и награда за най- атрактивен турист, осигурена от Младежкия дом във В. Търново.
7 580 души, между които 150 семейства са участвали в 14- те кампании “Движи се и победи”, организирани във В. Търново, Горна Оряховица и Лясковец от есента на 2001 година до сега.
През пролетния етап на кампанията през тази година са се включили 746 деца, ученици и възрастни хора.