Започна строителството на Плюс дискаунт и комплекс Дивена в Горна Оряховица
Започна строителството на Плюс дискаунт и комплекс Дивена в Горна Оряховица / netinfo
Началото на строителството на два нови обекта бе поставено днес в Горна Оряховица. Първа копка бе направена на хипермаркета “Плюс Дискаунт”, който е първият в страната. Копката в квартал “Пролет” направиха Десислав Стоянов – управител на “Плюс Дискаунт” - България и кметът на Горна Оряховица Никола Колев. Инвестицията е за четири милиона лева.
Плановете на веригата “Дискаунт плюс” са след първия в страната магазин в Горна Оряховица у нас да бъдат изградени още 200 магазина за пет години.
Първа копка бе направена и на комплекс “Дивена” в детския кът в Горна Оряховица. Великотърновската фирма “Кастекс” трябва да направи развлекателния комплекс до юни 2009 година. Комплексът ще бъде изграден на три етапа като първият етап ще приключи през есента с ремонта на басейните. Построяването на новия комплекс ще струва 2 600 000 лева.
Ден преди празника на Горна Оряховица бе обявено и завършването проекта “Възстановяване на канал при Топливо”, намиращ се на улица “Македония”. Основна цел на проекта бе възстановяване на щетите от наводненията през 2005 година, екологичния баланс в региона и осигуряване на условия за развитие на бизнеса. Възстановена е 189 метра канална мрежа за нормално отвеждане на отпадните води на частни, обществени и промишлени сгради и е осигурено по-добро обезопасяване на подземните комуникации. Средствата за проекта са по програма ФАР в размер на 67 000 евро.