Запалват коледните светлини в Павликени
Запалват коледните светлини в Павликени / Sofia Photo Agency

Празничните коледни светлини в Павликени ще бъдат запалени в 17:00 ч. от кмета инж. Емануил Манолов и 5-годишната Амелия Асенова, за чието лечение Общината организира дарения. Двамата ще запалят светлините на елхата пред Народно читалище „Братство-1884". Празничен благослов ще отслужи архимандрит Георгий.

В празничния концерт ще се включат и участниците в единствения в Европа пътуващ фестивал „Като звездите". Специалното изпълнение на певеца Александър Александров - Алекс, водещ на предаването „Шарена черга", ще допълни доброто настроение на гостите на площад „Свобода".

За първа година кметството и бизнесът в Павликени съвместно ще украсят града. С покана да подпомогнат празничната украса кметът инж. Емануил Манолов се обърна към местните предприемачи, бизнесмени и управители на търговски обекти. Местните фирми могат да се включат в инициативата, като направят дарение за едно или няколко от ефектните осветителни тела, планирани за украса на града.

Вече са факт и първите дарения по сметката на Общината. Това ще позволи закупуването на нови елементи за украса, които местната власт не би могла да финансира със собствени средства. Ангажимент на Общината остава свързването им към ел.-мрежата и покриването на разходите за ток през целия празничен месец.