Заловиха мъжа, заплашил с бомба Община Г. Оряховица
Заловиха мъжа, заплашил с бомба Община Г. Оряховица / DarikNews.bg, архив

След близо двудневно издирване полицията в Г. Оряховица разкри подателя на злонамерения сигнал за взривно устройство, което трябваше да бъде поставено в кабинета на горнооряховския кмет. Това е 20-годишен младеж с инициали С. Н. от Димитровград.

В петък около 14,30 ч. той е подал сигнал на тел. 112, като обяснил, че след два часа ще заложи взирвно устройство в кабинета на градоначалника. Районът около сградата на общината незабавно беше отцепен от полицейските служители. Извършени са проверки на всички граждани, преминаващи през входновете и изходите на сградата. Веднага е засечен номерът, от който бил подаден сигналът и съотвено районът, където ползвателят му се намира.

През последната седмица от същия мобилен номер са подадени над 20 лъжливи сигнала за различни видове произшествия. Вчера полицейските служители открили младия мъж в къща в с. Първомайци, където работел като общ работник към частна фирма, занимаваща се със строителни дейности. Той е бивш възпитаник на СУПЦ "Елена Грънчарова" в Г. Оряховица.

Пред униформените младежът обяснил, че е подавал фалшивите сигнали, за да се забавлява. Задържан е за 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за подаване на неверни данни на тел. 112.