Задържаха мъж, незаконно присвоил строително скеле
Задържаха мъж, незаконно присвоил строително скеле / Sofia Photo Agency, архив

56-годишен мъж от София е задържан за незаконно присвояване на строително скеле, собственост на търговско дружество във Велико Търново. Престъплението е извършено преди близо пет години. В началото на април т. г. разследващите са възобновили работата по случая от септември 2007-ма, когато срещу софиянеца е било образувано досъдебно производство за присвояване.

В хода на разследването великотърновските полицаи са събрали достатъчно доказателств за вината на мъжа. Установено е, че той заблудил служител на търговското дружество, че е строителен предприемач и желае да наеме скелето за 6 месеца. Двамата сключили договор за наем. 56-годишният мъж обаче не върнал наетата вещ и по този начин ощетил наемодателя си с 16 000 лв.

По време на разследването полицейските служители са установили, че деянието е извършено при условията на опасен рецидив. Извършителят е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета мярка за неотклонение "подписка". Към момента той е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" по досъдебно производство на 07 РУП- СДВР.