Задържаха извършителите на грабежа във Вързулица
Задържаха извършителите на грабежа във Вързулица / Дарик нюз, архив

Задържани са извършителите на грабежа в село Вързулица, Община Полски Тръмбеш, съобщиха от Областната дирекция на МВР във В. Търново. Със съдействието на полицаи от РУП Труд при ОДМВР Пловдив са установени С.Д. на 33 години от с. Малък чардак, непълнолетният В.Р. на 17 години от с. Първенец, И.С. на 31 години от с. Калояново и П.Г. на 24 години от с. Неделево.

Открит е и лекият автомобил “Опел Астра” със софийска регистрация, с който са се придвижвали ромите.

На 21 август непознат тогава мъж от ромски произход предложил на 57- годишния И.А. от Вързулица да подмени улуците на стопанска постройка. Договорили се за 15 лева на линеен метър. По- късно пристигнали още четирима роми. След като свършили уговорената работа, се разбрали срещу още 5 лева на метър да почистят улуците на къщата на тъжителя.
В края на деня пресметнали, че стопанинът им дължи 1100 лева. Мъжът можел да им даде само 600 лева. След картки пререкания, човекът се съгласил да доплати още 200 лева. Влязъл в къщата, за да вземе сумата, която държал под дюшека. Навеждайки се да вземе парите видял, че един от „майсторите" го е последвал в стаята. Същият го ударил в областта на тила и докато мъжът бил в безпомощно състояние обрал разпилените по земята банкноти - общо 350 лева.

Като обвиняем за нападението е привлечен 33- годишният С.Д, който до момента няма криминални регистрации.