Задържаха двама, обрали петролна база в Поликраище
Задържаха двама, обрали петролна база в Поликраище / снимки: Пресцентър МВР

Извършителите на кражба от петролна база в горнооряховското село Поликраище са задържани от служители на Областната дирекция на МВР - Велико Търново и колегите им от полицейското управление в Горна Оряховица.

В събота около 2,30 часа на ул. „Самуил" в с. Поликраище полицаи забелязали, че двама мъже разтоварват вещи от микробус „Фиат Дукато", собственост на 51-годишен мъж от селото. Като видели полицаите, единият побягнал, а другият - на 31 години от Дебелец, криминално проявен и осъждан, бил заловен в стопанска постройка. След издирване малко по-късно бил установен и задържан в дома му 27-годишен мъж от Поликраище, с богато криминално минало, осъждан за кражби.

В хода на разследването в шахта под стопанската постройка са открити различни инструменти и вещи - климатик, 7 ъглошлайфа, 7 къртача, две водоструйки, 3 бормашини, индукционен електрожен, ръчен циркуляр, бензинова помпа - агрегат, фотосоларна предпазна маска за заваряване, арматурни ножици, моторни триони, три оптични нивелира, комплекти гаечни ключове, копирно устройство, мобилни радиостанции, шест пълни туби от по 20 литра с дизелово гориво и други. У единия извършител полицаите открили цифров фотоапарат.

Задържаха двама, обрали петролна база в Поликраище
netinfo

Малко по-късно в полицията бил получен сигнал от служител на петролна база в с. Поликраище за извършена кражба от фургони в района на базата. В хода на работата е установено, че намерените вещи в шахтата са откраднати от петролната база. При последвалите претърсвания в дома на единия задържан са намерени инструменти- моторни триони, елекрически уреди и други вещи с неизяснен произход.

От съседен имот, собственост на 54-годишен мъж, който е охранител в базата, били иззети елементи за скеле, топове заваръчна тел, арматурно желязо, инструменти, дискове за ъглошлайф и други вещи. В заложна къща във Велико Търново били открити храсторез и бензинова помпа, също обект на кражба от склада.

Двамата мъже са привлечени в качеството на обвиняеми, задържани са с постоянна мярка "задържане под стража". Охранителят е привлечен в качеството на обвиняем, взета му е мярка за неотклонение "подписка".

Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.