Във В. Търново избраха Лас Вегас за домакин на СП по армрестлинг през 2010 г.
Във В. Търново избраха Лас Вегас за домакин на СП по армрестлинг през 2010 г. / netinfo
Столицата на хазарта Лас Вегас ще бъде домакин на Световното първенство по канадска борба през 2010 година. Това реши на конгрес във В. Търново Международната федерация по армрестлинг. Изборът стана след заседание продължило три часа, като американците спечелиха домакинството само с един глас повече от Гдиня /Полша/. Третият кандидат бе литовския град Вилньос. През 2009 година световното първенство ще се проведе във Вичино Венеция- градче отстоящо на 30 километра от Венеция. Догодина шампионата ще бъде в Келоуна Канада.
Последни във В. Търново пристигнаха английските състезатели- във вторник малко преди полунощ. Най- многобройна е руската делегация- 125 души, от които 120 ще се борят за медали.
Над 810 състезатели от 46 държави ще участват в Световно първенство по канадска борба, което започна тази сутрин в 8, 30 часа в ДКС “В. Левски” във В. Търново. Днес са схватките с лява ръка при юношите и ветераните, и на лява и дясна ръка при инвалидите. Церемонията по откриването е от 16 часа. Час по- късно са финалите, в които ще бъдат разпределени общо 37 комплекта медали.
Утре двубоите в започват в 9 часа. На дясна ръка ще бъдат разпределени общо 25 комплекта медали при юношите и ветераните.