ВТУ разследва преподавателка, обиждала студенти
ВТУ разследва преподавателка, обиждала студенти / Дарик нюз, архив
ВТУ разследва преподавателка, обиждала студенти
61311
ВТУ разследва преподавателка, обиждала студенти
  • ВТУ разследва преподавателка, обиждала студенти

Във Великотърновския университет е образувано дисциплинарно производство и ще бъде наложено наказание на преподавателка, обиждала студенти, съобщиха от Алма матер. Видеоклип, заснет от студенти, е документирал обиди, отправени от лектора по Статистка към студентите.

Според материала Надежда Цанкова реагира бурно на въпрос за начина на протичане на изпита и оформянето на оценката. "Не може да се процедира по философия, по политология, по майни гъзини и по право...", крещи преподавателката.

В пледоарията си тя псува младежите и девойките, определя ги като отпадъчен продукт от човешкия организъм, заявява, че се обяснява на хора, а не на изроди, и ги праща на м...... им. Сигналът е подаден на 21 януари от студентите и е разгледан от ръководството на Стопанския факултет, който е излязъл със становище да бъде наложено дисциплинарно наказание. До 15 февруари се очакват обясненията на преподавателката, след което предстои среща със студентите, информира заместник- ректорът доц. Багрелия Борисова.

Чуйте я в звуковия файл.

От Великотърновския университет уточняват в прессъобщение, че са предприети мерки веднага след подаването на сигнала за "непристойното поведение на преподавателя по Статистика и се извършват необходимите административни стъпки, предвидени от Кодекса на труда, за налагане на наказание".