Второкласници от ОУ „Бачо Киро“ зарадваха
с подаръци малчуганите в ДМСГД – гр. Дебелец
Второкласници от ОУ „Бачо Киро“ зарадваха с подаръци малчуганите в ДМСГД – гр. Дебелец / netinfo

В началото на седмицата учениците от всички втори класове в ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново зарадваха с подаръци малчуганите в ДМСГД – гр. Дебелец. Техни пратеници в Дома и инициатори за дарението са педагозите Габриела Начева, Вероника Манева, Лидия Петкова и Кристина Денчева.

По думите на учителките, децата с огромен ентусиазъм се включили в инициативата да подсигурят подаръци за децата от ДМСГД – Дебелец в навечерието на Коледа. Те били много щастливи, че с постъпката си се проявяват подобно на „малки ангелчета“.

"
Нищо от това нямаше да бъде факт ако не бяхме получили подкрепата на родителите на децата и затова сърдечно им благодарим", подчерта учителката Габриела Начева.

Стойността на подаръците им възлиза на 223,60 лв. като включва: 60 бр. топки; 30 бр. кукли; 30 бр. камиончета; 30 бр. флумастери; 30 бр. оцветявки; 23 бр. цветни моливи; 25 бр. пластилин; 40 бр. химикали; 30 бр. тетрадки малък формат. В дар за децата бяха поднесени и лакомства – 60 бр. бисквити „Орео“.

Подаръците на „малките ангелчета“ с благодарност прие директорът на ДМСГД – Дебелец д-р Анелия Георгиева.

Второкласници от ОУ Бачо Киро зарадваха, с подаръци малчуганите в ДМСГД  гр. Дебелец
netinfo

Ден по-рано торбички с лакомства дариха и децата от IV – ти „г“ клас в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново.

Към момента децата на резидентна грижа в Дома в Дебелец са 11 на брой. Целодневни услуги към Дневния център в Дебелец получават 11 деца, а други 39 деца са обгрижвани от специалистите почасово.