ВТ пожарникари най-добри в пожаро-приложните спортове
ВТ пожарникари най-добри в пожаро-приложните спортове / netinfo
Седем отбора от седемте районни служби за пожарна и аварийна безопасност в областта участваха в Регионалното състезание по пожаро- приложни спортове. Надпреварата в четири дисциплини се проведе в Павликени, информира главен инспектор Станимир Радков- началник на Районната служба във В. Търново.

В дисциплината “щурмова стълба” победител стана Васил Петров от В. Търново, пред Томислав Колев /Стражица/ и Живко Георгиев /Свищов/.

Стометровата пътека с препятствия най- бързо преодоля великотърновският пожарникар Тихомир Тодоров, следван от колегите си Анатоли Димитров, също от службата в Старата столица и Данаил Мусев /Г. Оряховица/. В двубоя първи е Васил Петров, пред Данаил Мусев и Живко Георгиев.

Състезателите от Районната служба в Свищов, спечелиха надпреварата на щафетите, следвани от великотърновските и павликенските пожарникари.

В дисциплината “Бойно разгръщане” победител е великотърновския тим, втори свищовския, трети павликенския.

Това подреждане се запази и в комплексното класиране, като първенците от В. Търново получиха купа.

За Националното състезание по пожаро- приложни спортове, което ще се проведе в Пловдив от 18 до 20 юни ще бъде селектиран отбор от най- добре представилите се в Павликени служители от районните служби, съобщи още главен инспектор Станимир Радков.