Вратар от школата на Арсенал се пробва в Етър- 24
Вратар от школата на Арсенал се пробва в Етър- 24 / Дарик нюз, архив

Вратар от школата на „Арсенал" е на проби в „Етър- 1924", съобщиха от клуба. Йълмаз Аксой е роден в Лондон на 13 октомври 1993 г. и към него според английските медии през май 2009 г. интерес е проявявал „Челси".

Тогава високият цели 193 сантиметра страж влиза в приятелски мач на стадион „Емирейтс", като резерва на титуляра на „топчиите" Лука Чембърс и прави няколко отлични спасявания. От „Челси" веднага оферират, но шефът на Академията на „Арсенал" Лайъм Брейди побързал да предложи на вратаря нов договор с по- добри условия и го задържал. По онова време Аксой е викан и в юношеския отбор на Турция до 16 години.

В свое обширно интервю пред сайта www.yetenekliturkfutbolcu.de.tl, вратарят разказва, че за изявите си в мачовете при юношите на лондонския гранд е получавал похвали лично от менеджъра Арсен Венгер.

Той обяснява, че заради голямата конкуренция в „Арсенал" и воден от желанието си да играе редовно е решил да дойде в „Етър- 24" . Неговото бъдеще тепърва ще се решава, тъй като на този етап още няма подписан договор с „виолетовите".

На 6 и 8 февруари воденият от старши треньора Сердар Даят отбор ще играе контроли с литовски тим и с последния в Румъния „Глория" /Бистрица/. Полетът за България е насрочен за 9 февруари, след което е предвиден нов лагер, този път в Дряново.