Вкусотии от Латинска Америка опитаха във втория ден на фиестата “Feel & Dance”
Вкусотии от Латинска Америка опитаха във втория ден на фиестата “Feel & Dance” / Дарик нюз

Пилешко тимбале, салата „Латино" и десерт от медени топки опитаха гостите на вечерта на традиционната храна от страните от Карибския басейн и Латинска Америка.

Снощи в рестораната на елитен хотел  се състоя най-апетитната част от програмата на първата латино фиеста във Велико Търново - "Feel & Dance Veliko Tarnovo latin fiesta".

Събитието се организира от денс студио UN BESO, с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Фестивалът е част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Вечерта започна със салата по рецептата, която всяка домакиня в Доминиканската република знае да приготви най-лесно: просто смесва крехка салата айсберг, царевица, картофи с топено сирене и краставица.

Пилешко тимбале с бекон беше основното ястие за вечерта. Тимбалето обикновено се изпича в купички като тези за крем карамел. От пилешкото месo се оформя кошничка по стените на съда, а вътре се поставя плънката, която може да е най-разнообразна - гъби, зеленчуци, бекон, сирене, много подправки като куркума, мащерка и др.

Медени топки с ментов сос, десерт идващ от Колумбия, беше завършекът на менюто в латино вечерята.

За ценителите на добрите питиета беше предложена сангрия - известната в цял свят испанска напитка. Оказа се, че всеки може да приготви в къщи разхлаждащата течност: смесват се червено вино, портокалов сок и газирана вода и към тях се прибавят портокали, лимони, ябълки и други плодове, нарязани на кубчета.

Вкусотии от Латинска Америка опитаха във втория ден на фиестата Feel & Dance
netinfo

От вчера започнаха и безплатните уроци на открито в парк „Марно поле". Десетки деца и майки с бебета дойдоха пред сцената, където Дарина, Иглика и Ваня от UN BESO показваха стъпките от меренге и салса. Щурото парти за децата в парка продължава и днес от 18:00ч. с пъстър карнавал,  а клоунът Роджър ще забавлява най-малките. За участниците в каранавала с най-интересни костюми ще има награди.

Вечерта продължава с концерт на De Fuego orchestra, a танцьорите вече нямат търпение да чуят наживо тяхното парче „Сън", което е сред най-пусканите песни по латино партитата.

В четвъртък е следващата част от уроците на открито, отново от 18:00ч. в парк „Марно поле". Поканени са всички възрасти.