Виолетовите писаха тройка на несебърци
Виолетовите писаха тройка на несебърци / Дарик В. Търново, архив

Категорична победа с 3:0 записа отборът на „Етър- 24” при гостуването в Несебър на едноименния тим. Първите си голове за „виолетовите” отболяpаха Борислав Георгиев и Александър Младенов, дебют направиха няколко от новите попълнения. Оше в 3- ата минута Карим Мосауи намери технично Сашо Младенов, който стреля до гредата.
120 секунди по- късно Ивайло Димитров центрира, Младенов шутира опасно, вратарят на домакините спаси, а след това отрази и добавката на Русков. Великотърновският натиск даде резултат в 7- ата минута, когато след шут на Ивайло Димитров защитник спря топката с ръка, след което Александър Младенов вкара отсъдената дузпа за 0:1.
Последва период от равностойна игра, до 36- ата минута, в която Борислав Георгиев– Бобъра изстреля снаряд от 30 метра, топката рикушира в напречната греда и падна зад голлинията за 0:2.
Втората част тръгна по перфектен начин за етърци. В 48- ата Сашо Младенов проби отдясно и намери на другия фланг Ивайло Димитров, който от въздуха оплете кълбото в мрежата за 0:3.
Чак при този резултат несебърските футболисти успяха да стигнат по- осезаемо до вратата на Цанков. Първо удар на Калин Богданов с глава мина край гредата, а след това Кадифчин стреля опасно, но Цанков си бе на мястото и изби в корнер.
„Много съм доволен от представянето, нямаше и грам от това, което беше в първия мач. Отборът игра със самочувствие, знаеше какво търси и как да го постигне. Все още обаче трябва играчите да наваксват във физическо отношение. Сашо Младенов е футболист с класа, може да материализира усилията на другите момчета. Той може да играе и още по- добре, когато навлезе във физическа форма. Трябва бързо да забравим този мач и да мислим за следващия мач. Играем с водача „Черноморец”. В нашия отбор има опитнихора, които не бива да се притесняват, че битката е за първото място. Ако сме тръгнали да правим нещо, трябва да имаме самочувстиве и за важните мачове. Още не знам какво е състоянието на Бобъра, който получи травма и би заменен принудително. Той ще мине преглед в София при специалист, надявам се до два- три дена да е готов”, коментира старши треньорът Георги Тодоров.
„Етър- 24”: Цанков, Гайдаров, Костадинов, Сечков, Томаш, Георгиев /52 Де Меестер/, Апостолов, Русков, Мосауи /76 Самба/, Ал. Младенов/75 Ст. Младенов/, Димитров.