Великотърновските рефери закриха сезона с мач и елегантна вечеря
Великотърновските рефери закриха сезона с мач и елегантна вечеря / netinfo
С футболен мач и елегантна вечеря в сряда великотърновските рефери сложиха точка на сезон 2007- 2008. Двубоят между тимовете “Жълт картон” и “Авантаж” бе ръководен от секретаря на Зоналния съвет на БФС във В. Търново Страцимир Тинчев, който в началото шашна всички с маркова международна екипировка, а след това и с нестандартните си интерпретации на правилата. Не случайно “арбитърът” неколкократно бе призоваван от шефа на Зоната Георги Велинов да се откаже от несвойствените за него неща, а след срещата получи приза за “дебют и бенефис в едно”.
На скамейките на двата тима седяха представителите на златаришката треньорска школа Стефан Чакъров и Йордан Дурчев, които изрисуваха по един скицник със сложни тактически схеми. Независимо от името си отбора на “Авантаж” не пусна никакви аванти на съперника и въпреки опитите на рефера да обърне развоя на мача спечели с 4:2. Преди почивката за победителите се разписаха Илиян Капарашев и Мариян Йонков, а след нея Красимир Ангелов и отново Мариян Йонков, след уникални подавания на Стоян Денев. Попадение на Петко Павлов пък не бе зачетено напълно несправедливо, а справедливия му протест задушен с червен картон. След мача, обаче именно той защити съдията Страцимир Тинчев от бликналия гняв на фенове и футболисти и от двата отбора и не позволи да се стигне до “ексцесии”. За победените головете отбелязаха Станислав Ставров от дузпа и Ивайло Атанасов, който се реабилитира за пропуск от бялата точка. Нападателят на “Жълт картон” Георги Давидов пък бе награден за най- добър играч на “Авантаж”. Недоволен от изявите на възпитаниците Стефан Чакъров обяви, че ги включва до един в трансферната листа, а колегата му Йордан Дурчев бе категоричен че няма да харчи пари за трансфери през лятото, тъй като си има качествени изпълнители на всички постове.
Тържеството на арбитрите продължи в елитен великотърновски ресторант, където Георги Велинов им благодари за представянето през сезона и подчерта че той и Съдийската комисия искат още по- добри изяви през следващия, защото колегията е водеща в страната.
Заместник- председателят на Съдийската комисия на БФС и шеф на Зоналната Ичко Лозев награди с маркови часовници “Касио” четиримата асистент- съдии от “А” група Красимир Кандиларов, Петко Павлов, Светослав Стефанов и Ивайло Атанасов, на които постави отлична оценка за представянето им. Бившият международен съдия отличи за работата му и треньорът по физическа подготовка Свилен Митрофанов и апелира към арбитрите да използват още по- често съветите му и да не прекъсват тренировките през летните месеци.
По традиция бяха обявени и 11 номинации, сред които: “най- голяма гърбица”, “новатор на сезона”, “икономист на БФС”, “най- редовна нощна птица”, “часовникар на съдиите” и т.н. С изпълненията си на евъргрийни Тихомир Боболов иззе функциите на певицата, с което и позволи да си отдъхне в разгара на вечерта…