Великотърновските мотоциклетисти четвърти в България
Великотърновските мотоциклетисти четвърти в България / netinfo
Четвърто място в отборната надпревара, на проведения в Долна Митрополия последен кръг от шампионата на България по мотоциклетизъм на писта, зае “Реммото Рейсинг Тим”. В крайното класиране великотърновския клуб е четвърти в страната.
На Супермото в класовете S1 и S OPEN състезанието бе и пети кръг от Източноевропейския шампионат.
Ивайло Иванов с “Хонда Скай” победи при скутерите в клас до 100 куб. сантиметра. Над 100 куб. см. сестра му Ванеса Иванова е пета.
В клас Супермото S1 до 450 куб. см. Драгомир Добрев с КТМ финишира четвърти в за Държавно първенство и пети надпреварата за Източноевропейския шампионат. Великотърновският мотоциклетист води много оспорвана битка и в двата манша с представители на Турция и Унгария. Преди него финишираха водача в класирането Александър Георгиев, унгарец, Веселин Митев и турчина Орхан, когото победи в предишния кръг. Драгомир Добрев, който прави силен сезон, имаше малшанса да падне на мократа и хлъзгава писта, но стана веднага и продължи битката до край.
Вилиян Валентинов, който през този сезон се състезава с “Хонда 600 RR” в клас Суперспорт 600- завърши четвърти, след като имаше здравословни проблеми.
До 125 куб. см. Геновева Кънева е четвърта, също за националния шампионат.
Пети финишира Божидар Беленски при най- малките в клас до 80 куб. см.- джуниър.
През септември са последните два кръга от Източноевропейския шампионат, на които домакини ще бъдат Гърция и Турция.