Великотърновските адвокати осъдиха побоя над Петър Лупов
Великотърновските адвокати осъдиха побоя над Петър Лупов / netinfo

Великотърновската адвокатска колегия осъди с нарочна декларация побоя над Петър Лупов. Адвокатът бе нападнат от неизвестен до сега мъж в кантората си в центъра на Старата столица в петък сутринта.

„Адвокатският съвет на Великотърновска адвокатска колегия изразява своето възмущение по повод извършеното дръзко и нагло нападение срещу работещия в кантората си адвокат от колегията Петър Лупов и нанесения му там побой, както и сериозно безпокойство от зачестилите престъпни посегателства срещу адвокати и техните кантори, а така също от липсата на адекватна реакция от страна на държавните институции за издирване и наказване на подбудителите и извършителите на тези прояви”, се казва в Декларацията.

В документа Адвокатския съвет припомня, че криминалните действия срещу техни колеги накърняват дълбоко правовия ред в България и че съществуват законово регламентирани способи за решаване на правни спорове и отношения.

”Очакваме, че този път полицията и прокуратурата ще направят всичко възможно за разкриване авторите на криминалното деяние и изправянето им на подсъдимата скамейка”, се посочва в края на Декларацията.