Великотърновски момчета трети в България на стрийтбол
Великотърновски момчета трети в България на стрийтбол / Личен архив

 

Три великотърновски момчета спечелиха бронзови медали от шампионата по стрийтбол /б.р. уличен баскетбол/, при родените през 1995 и 1996 г. Финалният турнир се проведе в София, пред НДК и събра най- добрите отбори в различните възрастови групи.

Цветан Ревански, Радослав Кочев и Максим Алексиев добиха право на участие в битката за медалите, печелейки преди това регионалният турнир в Габрово. Турнири бяха проведени в общо 12 града и през ситото на квалификациите преминаха 800 отбора с над 2 500 подрастващи състезатели. В столицата тримата великотърновци удариха в своята предварителна група връстниците си от Пловдив и Бургас, но на полуфинала бяха спрени от тима от Ямбол, завършил на второ място в крайното класиране, след домакините. За бронзовите отличия Ревански, Кочев и Алексиев преодоляха тима от Шумен.

Индивидуалната награда за най- полезен състезател бе присъдена от организаторите на Радослав Кочев. Всички призьори получиха медали, купи и предметни награди. Шоуто бе открито с хип- хоп изпълнение на Хората от гетото, Жени Джамбазова и Street dance school The Center и завърши с концерт на Tri-O-five.