Велико Търново участва в културно-туристическо изложение в Хага
Велико Търново участва в културно-туристическо изложение в Хага / netinfo
Велико Търново и София бяха единствените български градове, които бяха представени на културно-туристическото изложение “Омайващата България” в холандския град Хага. Изложението се проведе за втора поредна година и бе открито от министъра на външните работи на България Ивайло Калфин. Организатори на проявата са Българското туристическо информационно бюро в Холандия и посолството ни в Хага.
В него са участвали холандски и български туристически фирми и организации, инвеститорски фирми за недвижими имоти, вносители на българско вино, хранителни продукти, парфюмерийни изделия и сувенири.
На изложението Община Велико Търново е представила рекламни материали за града и региона като интересна туристическа дестинация. Посетителите на изложението са проявили голям интерес към богатото културно-историческо наследство в региона и към уникалния аудио-визуален спектакъл “Царевград Търнов - звук и светлина”. По време на изложението голям интерес са предизвикали офертите за предлагане на недвижими имоти в региона.
Изложението в Хага са посетили повече от 1500 души.