/ Община Свищов
Вандали са нанесли големи щети на един от най-големите паркове в Свищов. Заради техните действия жителите и гостите на града за дълго време ще бъдат лишени от игри и забавления в парковата зона, съобщиха от пресцентъра на крайдунавската община.

Дрифтове с моторно превозно средство в местността "Паметниците" е довело да пълното унищожаване на тревната площ и нарушаване целостта на терена.

Възстановяването ще изисква много време и продължителни грижи, посочват от община Свищов и изразяват силно възмущение от вандалския акт и искрено разочарование, че усилията, полагани ежедневно за създаването на приветлива жизнена градска среда не се оценява.

През последните няколко години в община Свищов са ремонтирани, според нуждите и възможностите, голяма част от историческите и културни забележителности. Осъвременени са детските площадки и системно се поддържат в изряден вид зелените площи и парковите зони. Това изисква много усилия и ежедневен труд, които за повечето хора остават незабелязани, се посочва в съобщението.

От общината апелират жителите на Свищов да бъдат стопани на обществените придобивки и да пазят зелените площи.
БТА