В Шемшево правят терен за Футбол 7 и Футбол 9
В Шемшево правят терен за Футбол 7 и Футбол 9 / Дарик нюз

Нов футболен терен, който да приема срещите при най-малките - Футбол 7 и Футбол 9, строят в Шемшево, съобщи кметът на великотърновското село Кирил Ангелски. Той реализира идеята с подкрепата на президента на „Етър ВТ” Александър Нанков и Община В. Търново. Преди година двамата възстановиха стадиона в селото, а сега са си поставили нова цел да решат проблема с базата на детските отбори от старата столица. Теренът вече е подравнен и се насипва пясъкът, върху който ще бъде и затревяването.

„Искаме да се направи игрище за развитието на Футбол 7 и 9. Има възможност за терен с размери 55х35 метра. Може да стане и 60х40 метра, но зависи дали ще намерим възможност да го заградим. Естествено ще го затревим, има идея да монтираме и автоматична поливна система, за която ни трябват 1200 лева и търсим спонсори, както и пейки в горната част. До края на март игрището трябва да е затревено, а до май децата да могат да играят. Игрището ще бъде за всички детски отбори от Община В. Търново”, разказа Ангелски.

Негов приятел е поел ангажимент да направи и достави вратите, с безвъзмезден труд помагат и хора от Шемшево. Децата от селото и досега играеха на същото място, но теренът беше наклонен и неравен. Сега вече е подравнен с машини, като работата е започнала още преди Нова година. Вече се насипва пясък, предстои да се засадят тревните смески. През есента за Футбол 7 и Футбол 9 от „Етър ВТ” ползваха терена в Самоводене, който бе преексплоатиран и е в лошо състояние.