В Шемшево отпразнуваха Трифон Зарезан
В Шемшево отпразнуваха Трифон Зарезан / Дарик нюз

Над 130 души в Шемшево първи отбелязаха празника на виното. Традиционното общоселско тържество в чест на Трифон Зарезан бе в събота, а тази година празника уважиха кметът на Община В. Търново Даниел Панов, депутатът Евгени Стоев, председателят на Общинския съвет Николай Ашиков и съветниците от ГЕРб Тодор Тодорв, Йорданка Стефанова и д-р Николен Стойнов.

По инициатива на кмета на Шемшево Кирил Ангелски и с подкрепата на фирми от региона, в салона на читалище „Напредък" бе сложена богата трапеза за местните жители. „Макар да нямаме големи лозови масиви, всички жители на селото правят домашно вино. На този празник извършваме дегустацията на домашното производство", коментира Ангелски.

Да весели гостите бе поканен оркестър от професионални музиканти. Танците в салона на читалището прераснаха в кръшни хора, които се извиха и на улицата пред сградата. Хоро поведе и кметът на В. Търново Даниел Панов, който в ученическите си години е бил член на танцов ансамбъл.

Кметът на Шемшево Кирил Ангелски предвидливо задели от почерпката и вчера раздаде провизиите на най-бедните семейства и самотно живеещите възрастни хора от селото.