В Шемшево откриха новоизграден терен за Футбол 7 и Футбол 9
В Шемшево откриха новоизграден терен за Футбол 7 и Футбол 9 / Дарик нюз

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и президентът на футболен клуб „Етър ВТ“ Александър Нанков прерязаха по- рано днес лентата на новия футболен терен в село Шемшево. Председателят на Зоналния съвет на БФС Трифон Иванов подари на малките етърци, които ще играят на него, топка и мрежи за вратите.

Игрището е с размери 60/40 и е предназначено основно за Футбол 7 и Футбол 9. По тази причина едната му врата е подвижна, тъй като двете възрасти ползват различен по големина терен. Изграждането му започна преди една година по инициатива на Александър Нанков и кмета на селото Кирил Ангелски.

„Новата придобивка на Шемшево е изградена изцяло със средства от дарители, като Александър Нанков и великотърновската организация на ПП ГЕРБ са най-големите спомоществователи. С принос за доброто дело са още бизнесмените Петър Колев и Веселин Георгиев, жителката на Шемшево Севда Маринова, земеделският производител Иван Иванов и ОП „Спортни имоти и прояви“ ВТ, съобщи при откриването Кирил Ангелски. От три страни теренът вече е заграден, а пред него е обособен паркинг. Оформено е място за трибуни, които предстои да бъдат отлети, изкопан е кладенец за поливане на тревата. Предвижда се и монтирането на осветление.  На откриването тази сутрин присъстваха народният представител проф. Пенчо Пенчев, координаторът на ГЕРБ в старата столица Евгени Стоев, председателят на Великотърновския общински съвет Николай Ашиков и общинските съветници Деян Хаджийски, Петко Тюфекчиев, Николай Илчев и Стоян Витанов. Председателят на читалището в Шемшево Зорница Стефанова бе подготвила посрещане на гостите с хляб и сол, поднесени от облечени в народни носии момиченца.

Програмата на откриване предвиждаше и мач между децата на „Етър ВТ“ и връстниците им от „Видима Раковски“ за първенство. За по-малко от час обаче игрището бе под снежна покривка и съдиите решиха да не провеждат срещата, за да се опази здравето на малчуганите.