В Горна Оряховица се биха с палки и ножове, стреляха с пистолет
В Горна Оряховица се биха с палки и ножове, стреляха с пистолет / Дарик нюз, архив

Двама мъже са задържани за хулиганство в Г. Оряховица, съобщават от полицията. Вчера по обяд 34-годишен мъж сигнализирал в полицейското управление в железничарския град, че двама мъже пред дома му са нанесли побой над него и жената, с която живеел на семейни начала. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип.

В хода на извършената проверка е установено, че двама непознати с палки извършили побой над тъжителя и приятелката му, заплашили го с газов пистолет и произвели три изстрела във въздуха, след което начупили с палки стъклата на автомобила му. За да се защити 34-годишният мъж извадил нож и наранил единия от нападателите си. Тъжителят и приятелката му са прегледани в Спешна помощ. Установено е, че им е причинена лека телесна повреда. Освободени са за домашно лечение.

След проведени действия по разследването е установено, че разпрата е възникнала, след като синът на потърпевшия се оплакал, че преминаващото по улицата момче и негов приятел го тормозят в училище, а извършители на хулиганската проява са 24-годишните Н. Г. и Р. Й. и двамата от Г. Оряховица, неизвестни на полицията. Оръжието е иззето. Двамата са задържани за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство.