Увеличиха числеността на общинската администрация
Увеличиха числеността на общинската администрация / netinfo

Увеличение в числеността на общинската администрация във В.Търново одобриха на днешното си заседание общинските съветници. Като основни мотиви за предложението на кмета са посочени обемът на работа и динамично променящата се нормативна уредба, касаеща дейността на отделите в общината.

С една щатна бройка се увеличава щатът на отдел „Бюджет и финанси”. Мястото ще бъде заето от експерт с юридическо образование, който да изготвя становища, предложения за решения на правни проблеми, свързани с дейността на всички отдели в дирекция „Бюджет, икономика и инвестиции”.

Две допълнителни щатни бройки ще бъдат разкрити в отдел "Местни данъци и такси", тъй като отделът изпитва затруднения, свързани с дейностите по приемането и обработката на декларации, извършване на проверки, ревизии и принудително изпълнение.

От 3 на 5 бройки се увеличава щатът на дирекция "'Европейска интеграция, фондове и програмиране". 5 допълнителни места ще бъдат разкрити и към Дирекция „Териториално и селищно устройство".

С една щатна бройка допълнително ще бъде обезпечена и дирекция „Култура” заради активната работа с нестопански организации в сферата на културата и туризма и утвърждаването на В.Търново през последните години като фестивален център.
Така общата численост на администрацията става 274 души, от които 192 по дейност „Държавна отговорност” и 82 щатни бройки - „Общинска отговорност”.