Умуват за наказанията на учениците, набили търновски учител
Умуват за наказанията на учениците, набили търновски учител / DarikNews.bg

На свое заседание Педагогическият съвет на великотърновското СОУ „Г. С. Раковски" ще излезе с решение дали да изключи ученика, участвал в побоя над 49-годишния преподавател по физическо възпитание Димитър Димитров.

За нападението над учителя, станало на 4 януари в двора на спортното училище, бяха обвинени двама дванайсетокласници - 18-годишният Венелин Петков от СОУ „Г. С. Раковски" и връстникът му Денис Костов - ученик в Езиковата гимназия „ Проф. Д-р Асен Златаров".

Директорът на спортното училище Снежана Михова обясни, че решението на Педагогическия съвет няма да бъде оповестено пред журналисти, а ще бъде внесено в регионалния инспекторат по образованието, който трябва да се произнесе по решението.

В Езикова гимназия до момента не е постъпило официално становище по случая с пребития учител, каза за Дарик директорката Смилена Тодорова. За да наложим наказание на ученика, трябва да имаме официална информация от полицията или прокуратурата, каквато до момента не ни е предоставена, заяви Тодорова. По думите й версията на младежа се различава от информациите, които текат в медиите, затова ще бъде изчакано становището на компетентните институции.

При необходимост на следващ Педагогически съвет ще излезем с решение, но най-тежкото наказание, което можем да наложим на ученик в 12-ти клас е преместване в самостоятелна форма на обучение, обясни Смилена Тодорова. Според нея до момента ученикът Денис Костов не е проявявал агресия в училище и не е имал предишни провинения.