Ученици раздаваха прегръдки в центъра на Велико Търново
Ученици раздаваха прегръдки в центъра на Велико Търново / DarikNews.bg, архив
Ученици раздаваха прегръдки в центъра на Велико Търново
69635
Ученици раздаваха прегръдки в центъра на Велико Търново
  • Ученици раздаваха прегръдки в центъра на Велико Търново

Днес светът отбелязва Международния ден на прегръдката. Младежи от Американския колеж „Аркус” във Велико Търново се включиха в инициативата с нестандартна акция пред сградата на общината. Минувачите получиха от ученици по една прегръдка и много усмивки. В продължение на половин час по обяд 20-на колежани раздаваха безплатни прегръдки на великотърновци. Те изненадаха приятно забързаните минувачи, като им подаряваха и стикери с позитивни послания.

Младежите бяха облечени в специални тениски, посветени на Световия ден на прегръдката. А друга част от тях допринасяха за веселото настроение, преоблечени като клоуни. Целта е да се покаже, че Велико Търново е столица на романтиката и град с приятна и топла атмосфера, обясниха инициаторите от Благотворителния клуб на колежа. Според 11-токласниците Филип и Зорница прегръдката е много важна като акт на изключителна щедрост и близост между хората. Акцията е в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за културна столица на Европа.

Повече в звуковия файл.

Международният ден на прегръдката възниква в САЩ през 1986 г. Пасторът Кевин Заборни прави 21 януари специален в Америка, но празникът бързо се разпространява по целия свят. Денят на прегръдката е специален, защото чрез него показваме на близките си, че държим на тях. На този ден всеки може да се почувства обичан и щастлив.