/ Thinkstock/Getty Images
На 7 ноември, сряда от 14.00 в зала 102 на Община Горна Оряховица ще се проведе кратка церемония по встъпване в длъжност на 15 ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ като младши посланици към Европейския парламент. 

В Горна Оряховица ще събират излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е единственото училище в община Горна Оряховица, избрано за училище - посланик към Европейския парламент. Срещата ще бъде открита от Богдана Пашева - Куманова, представител на  училището. След откриването, младшите посланици ще дадат тържествено обещание върху Европейската конституция.

Текстът на обещанието ще бъде четен от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, а децата ще повтарят след него. Обещанието ще бъде дадено върху електронен четец, на който ще бъде изтеглен Лисабонския договор, отворен на страница

Темата за донорството влезе в час на клава в СУ “Георги Измирлиев”-Горна Оряховица

„Протокол относно чл. 6, параграф 2 от Договора за Европейския съюз относно присъединяването на Съюза към Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи“. След даване на тържественото обещание, инж. Добрев ще закачи значки „младши посланици“ на учениците.

Представителите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ ще връчат грамота на инж. Добрев с благодарност за подкрепата  и съдействието при встъпването в длъжност на „младшите посланици“. Церемонията ще приключи с обща снимка.