Ученици мериха знания за здравословен начин на живот
Ученици мериха знания за здравословен начин на живот / netinfo

140 души, сред които 6 семейства, се включиха в третият етап на пролетната кампания "Движи се и победи" от В. Търново до парк Ксилифор.
 Най- малкият регистриран участник бе Розанка Нишева на 4 години, а най-възрастният Деян Чаушев на 92 години.
По традиция кампанията завърши с игри със състезателен характер по теми, свързани със здравословния начин на живот.
В надпреварата се включиха 12 отбора с по трима представители на възраст от 14 до 19 години от 5 училища в старата столица. Езикова гимназия „Проф. Асен Златаров" се представи с 5 отбора, Старопрестолна гимназия по икономика с три, СОУ „Вела Благоева" с два, ПГЕ „Ал. Попов" и ПГ по моден дизайн с по един.  Игрите включваха последователно преминаване през шест пункта, където младите хора отговаряха на въпроси, попълваха тестове, поставяха презерватив на макет, демонстрираха физическа подготовка и т.н.
Победител с максимален брой точки- 31 стана Първият тим на ЕГ „Проф. Асен Златаров" в състав: Славчо Пенев, Михаела Тумбалова и Кристина Георгиева
На втора позиция с 29 т. се класира отборът от ПГЕ „Ал. С. Попов"- Мартин Александров, Седат Мехмед и Методи Ангелов.
 Трети са учениците от ІV- я отбор на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров"- Ива Ангеличева, Доротея Донова и Явор Тошев.
По време на  спортно- туристическия празник беше организирано и открито ателие по рисуване на тема: "Децата - независими от тютюна". Журито, с председател художникът Иван Мутафов, награди творбите "Аз играя на земя без тютюнев дим", с автор Моника Илиева на 12 г., "Да спрем пушенето сега" на Симона Ангелова на 11 г. и "Пушенето убива! Спри цигарите сега!" на Теодора Зъмчева на 8 г.
  Най- малките жудожници Виктор Йорданов и Розалина Мишева на по 4 г. и Далия Йорданова на 6 г., както и всички останали участници в ателието получиха поощрителни награди, осигурени от програма СИНДИ- зона Велико Търново.