/ ПХГ
На едва 15-годишна възраст Ива Георгиева от Профилираната хуманитарна гимназия  “Св. св. Кирил и Методий”-Велико Търново се класира за втори кръг на конкурса „Съвременни любовни романи“ на фондация „Буквите“.

Стартира онлайн конкурс за млади предприемачи „Имам бизнес идея!“

Благодарение на хъса и таланта си, деветокласничката успя да застане наравно с останалите седем класирали се автори, сред които има хора на възраст над 30 години, професор, студенти и опитни творци.

Тя е най-младият участник, успял да достигне до този етап на конкурса, и е на път да сбъдне мечтата си да издаде книга.  Романите, които съберат най-много гласове от публиката, ще бъдат издадени.

Романът „Нарисувай есента в очите ми“, с който Ива се нареди сред осемте най-добри от страната, е дебютният ѝ. В него се разказва историята на младата Мартина Стоянова, успяла да пробие в света на журналистиката, благодарение на хитростта, упоритостта и красотата си. Миналото е зад гърба ѝ, настоящето е това, за което винаги е мечтала, а есенните ѝ очи с лешников цвят гледат напред към бъдещото, което изглежда обещаващо.

Но една нощ, напоена с мирис на успех, червено вино и вечерен дъжд, в живота ѝ се завръща Христо Бонев – младият художник и нейна първа любов, чиито красиви зелени очи продължават да пазят тайни. Осем години след последната им среща, той е променен и по-уверен, но в душата му са останали парченца от разбитата му тийнейджърска душа.

В онзи дъждовен късен час, Христо предизвиква Мартина да определи срещата им като съдбоносна или случайна, и това дава началото на тяхната нова история. Скоро Христо и Мартина разбират, че огънят помежду им никога не е загасвал, а е продължил да тлее, чакайки да дойде моментът, в който отново ще загори пламенно. А този момент настъпва и огънят не може да бъде спрян.

За младата писателка Ива можете да гласувате тук до 24-ти май.