Ученическите екскурзии без нощни преходи!
Ученическите екскурзии без нощни преходи! / netinfo

Забрана за превозване на деца през ноща при ученическите екскурзии предложи Парламентарната група на ОДС, но мнозинството в Народното Събрание не допусна Законопроекта в Пленарна зала. От парламентарната група е и д-р Ваньо Шарков, който е от Свищов и е един от инициаторите на предложението, след разговори с родителите на загиналите в река Лим свищовски ученици.

Идеята е чрез изменение и допълнение на закона за туризма да се забрани на туроператори, превозвачи и училища, които организират ученически екскурзии, да правят нощни преходи с деца. Целта е да се избегне повторен трагичен инцидент като този в Сърбия и Черна гора преди 2 години.

Преди повече от 7 месеца сините внесоха Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за туризма. Той бе представен за разглеждане в 2 комисии – икономическа и транспортна, но техни становища липсват и до днес.

Предложението е подписано от 3-ма депутати от ОДС – Надежда Михайлова, Димитър Йорданов и д-р Ваньо Шарков. В интервю на Вероника Василева д-р Шарков обясни каква е целта на Законопроекта и защо народните представители не гласуваха разглеждането му в пленарна зала.

Повече чуйте в прикачения файл.