U.D.O. разтресе Света гора
U.D.O. разтресе Света гора / снимки: DarikNews.bg, Мариета Стоянова

Немската хеви метъл банда U.D.O. "взриви" снощи хълма Света гора във Велико Търново. Дивите металисти и техният легендарен фронтмен Удо Диркшнайдер бяха кулминацията в програмата на Балканския мото рок фест, организиран за шеста поредна година от мотоклуб „Бед Къмпани". U.D.O. излязоха на сцената в уреченото време - 22,30 ч. и спретнаха невероятно шоу, което продължи час и половина.

Удо Диркшнайдер, познат още като фронтмен на група "Accept", не изневери на метълския си имидж и се появи в камуфлаж. Дребният тевтонец впечатлява с изключително характерния си мощен и дрезгав, но лиричен глас.

U.D.O. "разтресе" Света гора
netinfo

Многохилядна публика, гора от ръце и скандирания посрещнаха хер Диркшнайдер, който държа публиката в луд екстаз през цялото време.

Запалените фенове не спираха да куфеят пред сцената и да пеят заедно със своя кумир култовите хитове на U.D.O. Диркшнайдер не разочарова своите почитатели, дошли да го слушат от целия Балкански полуостров, като изпълни и няколко парчета на "Accept". Страхотното шоу завърши с три биса и яки аплаузи.  

U.D.O. "разтресе" Света гора
netinfo

Преди U.D.O. публиката подгряха сърбите от "Texas Flood". На сцената излязоха и двама младежи, които предложиха на зрителите ефектно огнено шоу, въртейки горящи пойове и ветрила. В рамките на тридневния рокерски събор свириха още румънците „The Trooper" и българските рок банди "The Pomorians", "Севи" и "Crashbrake". DJ на фестивала бе Краси Москов.

Балканският мото рок фест на Света гора се организира ежегодно и вече е утвърден като най-големия в страната. И тази година организаторите от „Бед Къмпани" вдигнаха високо летвата, като предложиха на рокерите и почитателите на твърдата жица щур купон и незабравими емоции.

U.D.O. "разтресе" Света гора
netinfo

Тазгодишното издание на феста събра над 7000 души. За събора пристигнаха мотористи от България, Румъния, Гърция, Македония и Турция. Със своето мото "Уважавай свободата" фестивалът пропагандира толерантно отношение към мотористите на пътя. Организаторите акцентират и на качествения туристически продукт, с който Велико Търново ежегодно привлича хиляди туристи.