/ netinfo
Градската библиотека в Елена и още две читалища в общината са с одобрени от Министерството на културата проекти по програмата „Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност“.

За обновяване на библиотечния си фонд Градската библиотека получава сумата 2930 лв. От читалищата в селата с проекти по програмата кандидатстваха само две - „Искра-1900“ в с. Константин и  „Надежда-Беброво-1870“ в с. Беброво. Финансовата помощ за обществените им библиотеки е по 2 690 лв.

Нови книги излизат с финансовата подкрепа на Община Елена

Програмата продължава изпълнението на основната си цел - чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните фондове да се насърчи интереса към книгата и четенето и да съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация. 

Участието в програмата е на конкурсен принцип чрез процедура за подбор и оценка на проекти, които предвиждат закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека. Право на участие в конкурса за финансова подкрепа имаха всички обществени библиотеки по смисъла на Закона за обществените библиотеки.