332% повишение в цената на парното и топлата вода - това поиска от КЕВР „Топлофикация Велико Търново”.

Как реагираха хората в града на безпрецедентното искане за шокиращо поскъпване и какво обясниха от дружеството?

Новината, че парното и топлата вода във Велико Търново може да поскъпнат с 332 % бързо обиколи един от квартал, който е на централно парно, предава NOVA. По-възрастните жители бяха в шок.

Поскъпване на парното: Топлофикациите искат увеличение с от 30% до 300%

„Според мен това е политика, която няма нищо общо с благополучието на обикновения човек”, коментира един от тях. Имаше и такива великотърновци, които не приеха сериозно заявката на Топлофикацията за рекордното поскъпване. „След като има хора, които вземат по 15 000 по 30 000 лева заплати, защо да не го вдигнат. Това са джобни пари за тях”, каза мъж, живеещ в града.

От „Топлофикация Велико Търново” успокоиха потребителите си. „100% няма да е такова увеличението. В това прогнозно заявление, което е пуснато през март, не са включени компенсациите за природен газ, които са дадени от правителството и това прави това прогнозно поскъпване голямо.

Всяка година хората се стресират в началото. Юли, като излезе окончателната сума, цената е в пъти по-малка - 5-10 %”, заяви изпълнителният директор на „Топлофикация Велико Търново” Александър Димитров.

Увеличение, дори и минимално все пак ще има, което отказва все повече хора от услугата.
nova.bg