Тодор Великов създава нова партия
Тодор Великов създава нова партия / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Демократична алтернатива за национално обединение e най-новата партия, която ще се роди днес в София. Учредителният форум на новата дясна консервативна партия ще е в зала „България" от 11,00 часа, а нейни идеолози са двама независими депутати, бивши депутати от РЗС- Тодор Великов и Димитър Чукарски.

За учредителния форум се очакват над 1000 души от цялата страна, като сред тях няма да има политически номади, категоричен бе Тодор Велков. На въпрос как ще се опазят именно от такива, след като други амбициозни и по презумция читави партии и граждански движения не успяха, той отговори,че просто хора с досегашна политическа биография от други формации няма да се приемат. Великов не скри, че и към момента има огромен интерес към бъдещата нова дясна формация от настоящи депутати в българския парламент.

Роденият в Горна Оряховица Тодор Великов е народен представите в 41 -то Народно събрание, избран с листата на РЗС - Стара Загора. Бил е областен председател на СДС - В. Търново и депутат на СДС от великотърновски регион в 38-то Народно събрание.

Търсим новите лица на България, професионалистите и прагматиците, които могат да създадат предвидливи рамки за развитие на икономиката, земеделието, бизнеса, рамки, които да позволяват на инвеститорите да влагат парите си тук, каза народният представител. За новата формация се привличат и българи, които в момента работят в чужбина, но са готови в името на една различна България да се върнат в страната.

Очаква се партията да се оглави впоследстиве от жена, с достолепна професионална биография, една от създателките на българската Сметна палата, която сега е на висок пост в европейска институция. Неопетнените и чисти хора, готови да работят за една друга България, в която професионалистите и свестните ще имат достойно място са нашата цел, каза още Тодор Великов.

ДАНО, каквато е съкратена абревиатура на новата дясна партия, има амбиции да участва на парламентарните избори догодина, като се превърне в реална алтернатива за омерзените от политиканстването хора, като даде и шанс на българите, които искат да живеят в нормална държава.

ДАНО е алтернатива и за децата ни, принудени да работят навън и които биха се върнали в България, ако тук създадем условия за нормален живот, категоричен е независимият депутат Тодор Великов. Той каза също, че заедно с колегата си Чукарски започват събиране на подписка сред народните представители с искане за оставката на председателя на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Като причина за това той посочи спорното въвеждане на такса за ВЕИ-сектора за достъп до електропреносната и електроразпределителните мрежи.