Театрален афиш за февруари
Театрален афиш за февруари / netinfo

Четири постановки ще могат да гледат през февруари великотърновци на сцената на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов".

Пиесата „Излезе ангел от мъглата" на руския драматург Пьотр Гладилин ще бъде представена на 8 февруари от 19,00 часа в камерната зала на театъра. Режисьор е преподавателят в НАТФИЗ Михаил Събев. Актьорският състав е от 10 души - артисти в търновския театър. Главната женска роля е поверена на Цанка Цанева. На сцената ще й партнират Венци Боранов, Милен Иванов, Сава Димитров, Стефка Златкова. На 10 февруари търновският театър ще гостува със същото представление на сцената на Театър "София".

За 11 февруари в камерната зала на търновския театър е насрочена премиерата на детската музикална приказка "Петя и вълкът". Произведението е създадено през 1936 г. от Сергей Прокофиев и отдавна се е превърнало в класически пример на силно въздействаща музика за деца. Детската опера "Петя и вълкът" ще бъде представена още на 16 и 23 февруари.

Оперетата от Лехар "Страната на усмивките" може да бъде гледана на 14 февруари от 19,00 часа. Това е най-поставяната оперета на Лехар. Той я е написал през 1929 г. и разказва за голямата любов на двама души, които живеят в различни светове. Лиза, която е обикновено момиче и е европейка, се влюбва в принца на Китай Су Чонг. Режисьор на спектакъла е Вера Петрова, диригент доц. Атанас Варадинов, сценограф Боряна Ангелова, художник на костюмите Християна Михалева, а хореографията е дело на Марин Удварев.

"Хубавата Елена" отново излиза пред великотърновската публика. Оперетата на Офенбах, под режисурата на Александър Текелиев, ще се играе на 17 февруари от 19,00 часа. "Хубавата Елена" ще гостува в Ботевград на 24 февруари.

Забавният мюзикъл на Ролф Цимерман Весел уикенд" пък ще бъде представен пред свищовската публика на 22 февруари.