ТД Трапезица-1902 събира средства с благотворителен бал
ТД Трапезица-1902 събира средства с благотворителен бал / netinfo

Средства за възстановяване на най- посещаваните туристически маршрути в околностите на В. Търново ще събира ТД „Трапезица- 1902" на традиционния си Коледен благотворителен бал. Проявата е насрочена за 13 декември от 19 часа в ресторант „Момина крепост" в местността Ксилифор. Записванията са до 6 декември, а кувертът е 25 лева.

Миналата година в инициативата, в която бяха събрани 2120 лева, се включиха 110 гости. Парите бяха за организирането на честванията за 110-годишнината от основаването на дружеството.

„Трапезица- 1902" провежда за първи път благотворителен бал в салона на читалище „Искра" на 13 декември 1903 г. Събраната сума е била 173 лв. и е отишла за благоустрояване и залесяване на хълма „Света гора", в района на Руския паметник.

Две години по- късно отново има празненство, на което „болярите" набират средства за залесяването на река Янтра  с тополи и орехови дървета. Тогава за първи път звучи туристическият марш „Балкани" по текст на Кирил Христов и музика на Иван Константинов,  изпълнен от военната музика при Търновския гарнизон. През 2007 г. точно преди Коледа ръководството на Туристическото дружество възстанови традицията.