Състезатели от Арбанаси и Константин  обраха купите на турнир по конен спорт
Състезатели от Арбанаси и Константин обраха купите на турнир по конен спорт / Дарик нюз

Над 70 коня стартираха в квалификационен турнир за определяне участниците в Държавното първенство по конкур ипик /б.р. прескачане на препятствия/. Състезанието се проведе в чудесната база в еленското село Константин и предизвика голям интерес. Много силно се представиха отборите на великотърновския клуб „Калоян- 92” и на домакините от „Св. Св. Константин и Елена”. При децата победител стана Георги Тодоров с Агоп, пред съотборничките си Ива Миткова със Сан Диего и Айона Захариева с Контеса, и тримата от конната база в Арбанаси.
При мъжете Мирослав Илиев бе над всички с Контеса, а с Камикадзе завърши трети. Между двата му коня се вклини жребец, язден от състезател от Добрич.
Великотърновският клуб „Калоян- 92” не успя да вземат медал само при юношите, където Александър Красимиров с Гигант допусна грешка и завърши четвърти, след съперници от Варна и Шумен, съобщи треньорът Михаил Костов.
В надпреварата с млади коне първи е треньорът на базата- домакин в Константин- Георги Стоянов с Лейди Лукс. Възпитаниците му Сияна Цончева с Фалко дьо Монте и Осман Шабанов с Алдо Моро се окичиха с злато и сребро до 14 години. В клас „Аматьори” Райна Стоилова от Канстантин е трета със Состьор дьо Морион ІІ.
Депутатът и областен лидер на ГЕРБ Христо Христов, кметът на Елена- Сашо Топалов и представителят на спонсорите от Ротари клуб- Диян Млъзев връчиха купите на призьорите.