Съкращават общински служители в Павликени
Съкращават общински служители в Павликени / Дарик нюз, архив

С 16, 5 бройки намалява числеността на администрацията в Община Павликени. Новата структура бе гласувана на последната сесия на Местния парламент, проведена в четвъртък и отговаря на поисканото с писмо от министъра на финансите „оптимизиране на числеността на персонала с не по-малко от 15 на сто, като едновременно с това се извърши преразглеждане на функциите и структурата на персонала”.
8 места се съкращават в общинската администрация и още 5,5 в кметствата в населените места. Други 3 бройки се трансформират от държавни в общински.
С новата структура се създават две дирекции – „Устройство на територията и строителство” и „Бюджет, местни приходи и общинска собственост”. Закрива се съществувалата досега дирекция „Счетоводство и контрол”, която става отдел.
Отделите в Общинска администрация ще бъдат осем. Общо заетите бройки стават 109,5. 64 са в администрацията в Павликени, 48,5 в отделните кметства.
Предвид нарасналото значение на кандидатстването с проекти за средства по оперативните програми и други фондове, се увеличава числеността на досегашния отдел за регионално развитие и евроинтеграция. Той вече ще се казва „Регионално развитие, екология, проекти и програми”, като в състава му влиза и експертът по екология на Община Павликени. Промяната се обяснява с предстоящото кандидатстване по двата най-големи проекта за Общината – за регионалното депо и за пречиствателната станция на град Павликени.